Haberler

Kültürlerarası İş ve Meslek Fuarı

Fuar, 18 Mart 2016 Cuma günü saat  10:00`da başlıyor. VHS Essen -Burgplatz 1, Essen adresinde Yeni Yollara Doğru

TAM Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren KAUSA Servis Merkezi (KSE) ile Essen Halk Eğitim Merkezi´nin (VHS Essen) işbirliği ile hazırlanan Kültürlerarası İş ve Meslek Fuarı için geri sayım başladı.

Fuar, 18 Mart 2016 Cuma günü 10 ile 12:30 saatleri arasında VHS Essen binasında (Burgplatz 1, Essen) gerçekleştirilecek.

VHS Essen tarafından son üç yıldır sadece kendi öğrencilerine yönelik olarak organize edilen Meslek Fuarı "Yeni Yollara Doğru"  [Auf zu neuen Wegen], KAUSA Servis Merkezi Essen´in  (KSE) desteğiyle kültürlerarası bir boyut kazanarak dışa açılıyor.

Farklı sektörler fuarda

18 Mart Cuma günü "Kültürlerarası İş ve Meslek Fuarı"  olarak kapılarını açacak olan fuarda, 30´a yakın işletme ve kuruluş, sundukları iş ve mesleki eğitim olanaklarını tanıtacak ve fuara katılması beklenen 400´e yakın gencin mesleki aşama dair sorularını ilk elden yanıtlayacaklar.

Deutsche Post, Debeka Sigortacılık ve Denizbank gibi ülke çapında aktif işletmelerin yanı sıra, NRW Eyalet Polis Teşkilatı, EVAG ve Essen Belediyesi gibi bölgesel düzeyde saygın kuruluşlar fuarda standlarıyla yer alıyorlar. Göçmen işletmeleri bu yılki fuarda önemli bir ağırlık noktasını teşkil ediyor, ünlü restaurant zinciri Mr. Chicken ve Avrupa´nın en büyük ayran üreticileri arasında yer alan Ayyo´nun yanı sıra Moda Tasarımcısı Sevgi Seringölge, yapı sektöründen ER-BAUT, Neroz Döşemecilik ve Balçok Seyahat gibi alanlarında öncü pek çok göçmen işletmesi fuarda yer alıyor.

Arapça servis

Saat 10´da başlayacak açılış programına katılanları pek çok sürpriz bekliyor. Ayrıca fuar ziyaretçileri cüzi bir ücret karşılığında profesyonel özgeçmiş fotoğrafı çektirebilecekler. KAUSA Servis Merkezi fuardaki standında Almanca´nın yanı sıra Türkçe, İngilizce ve Arapça olarak danışmanlık hizmeti verecek. KSE bunun yanı sıra fuara katılarak, Almanya´daki iş yaşamıyla ilk irtibatlarını kuracak Arapça konuşan ülkelerden mülteci gençler için Arapça grup gezileri organize edecek.

Daha fazla bilgi için:

Cem Sentürk, Tel.: 0201/31 98-106, Email: [email protected]

Muhabirce/ Essen

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu