Haberler

Alkışlar Sevgili Doktor`a geldi

Alkışlar, Sevgili Doktor için Sevgili Doktor Katakomben`da alkış yağmuruna tutuldu. Almanya`nın Essen kentinde dün akşam sahnelenen oyun, haftaya Witten`de sahnelenecek.

Almanya`nın Essen kentinde faaliyette bulunan Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü (INIMB) bünyesinde bir süre önce kurulan tiyatro, Anton Çehov`un klasiklerinden hazırlanan Sevgili Doktor adlı oyunuyla izleyici karşısına çıktı.

Katakomben Tiyatrosu`nda ilk kez sahnelenen Sevgili Doktor ile bir çok oyuncu da, ilk kez seyirci karşısına çıktı. Salonu dolduran seyircilerden bol bol alkış alan oyunu Fatih Günal yönetti. Oyun, Almanca ve Türkçe olarak iki dilli sahnelendi.

Doktor Ziya Elgül de unutulmadı

İNİMB Bşk. Bircan Şimşek Kartal  Oyun öncesi sahnede bir konuşma yapan Kültürlerarası Müzik ve Sahne Sanatları Enstitüsü(INIMB) Başkanı Bircan Şimşek Kartal, “INIMB olarak müzik korosuyla beraber bir çok sanat dalında faaliyetlerde bulunuyoruz. Son olarak oluşturduğumuz tiyatro grubumuz, ikinci oyunuyla karşınıza çıkıyor. Sevgili Doktor`la beraber ilk kez oynayacak arkadaşlarımız var, alkışlarınızla desteklemenizi ve beğenmeniz halinde de burada olmayan arkadaşlarınıza anlatmanızı istiyorum. Buraya gelerek yanımızda olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Ayda Elgül (sağ) ve kızı Dilara ElgülSevgili Doktor oyunun hazırlıkları sırasında INIMB`a büyük destek veren Doktor Ziya Elgül`ün yaşamını yitirdiğini anlatan Bircan Şimşek Kartal, “INIMB üyesi arkadaşımız olan Doktor Ziya Elgül`ü kısa bir süre önce kaybettik. Kendisininde burada bizimle olmasını çok isterdim, çünkü sürekli bizim yanımızdaydı ve bu oyun içinde büyük destekleri bulmuştu. Kendisi sürekli kültür ve sanat etkinliklerine katkı sunardı. Ziya Elgül arkadaşımızın eşi Ayda Elgül ve kızı Dilara Elgül aramızda ve oyunu birlikte izleyeceğiz. Sevgili Doktor oyunumuz, yıllarca yanımızda olan arkadaşımız Ziya Elgül için anlamlı oldu“ diye konuştu.

Seyirciden, Sevgili Doktor`a tam not Oyuncuların çoğu sahneye ilk kez çıktı

Sevgili Doktor`un yönetmeni Fatih Günal, “Değişik meslek gruplarından arkadaşlarımız amatör bir ruhla büyük işler başarıyorlar, dört aylık bir çalışma sonucunda iyi bir iş çıkardılar. Çoğunun ilk kez sahneye çıktığını bile izleyici fark edemeyecektir. Bu grupla gelecekte yeni oyunlarımız da olacak” dedi.

Sevgili Doktor adlı oyunda Mustafa Toni Aksu, Rana Çabuk, Gülcan Dayan, Kemal Gökhan Demirbilek, Cahide Eğmen, Nazire Yüksel Eydemir, Ezgi Kılıç, Nergis Kılıç, Sabah Mardan, Mete Orhan, Kadriye Şimşek, ve Canpolat Tekin rol aldı.

Muhabirce/ Essen

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu