Haberler

Mülteciler FSV Duisburg tribünlerinde

Mülteciler şans getirdi Maç öncesi yemek ikram edildi FSV Duisburg Futbol Kulübü, Landesliga 2. Grubun 12. Haftasından lig lideri VfL Rhede`ye karşı oynanan maç öncesi, Duisburg`a yerleştirilen mültecilere yemek verip, şapka-kaşkol dağıttı.

Tekrarlamak istiyoruz

Maç öncesi organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan kulüp başkanı Mustafa Zeycan ve onursal Başkan Erol Ayar, “Mülteciler için herkes gibi bizde bireyler yapmak istedik, diğer kuruluşlar da yemek davetleri ile yardımda bulunuyorlar. Biz de istedik ki, yemeğin yanından onları bütün gün sıkıldıkları ortamlardan uzaklaştırıp, eğlenceli bir ortamda yaşadıkları zor günleri bir nebze olsun unutturalım. 70`e yakın mülteciyi davet ettiklerini söyleyen Zeycan ve Ayar, bunu ilerideki maçlarda da tekrarlamak istediklerini belirttiler.

Özdemir  maçı, FSV Kulüp Başkanı Mustafa Zeycan ve Erol Ayar ile birlikte izledi Özdemir: Biz Duisburg`uz farklıyız

Maçı izleyen SPD Federal Milletvekili Mahmut Özdemir de, FSV Yönetim kuruluna teşekkür ederken, “Biz Duisburg olarak mültecilere sahip çıkıyoruz ve çıkmaya da devam edeceğiz. Biz Duisburg`uz ve farklıyız. Duisburg plakasını taşıyan, ismini taşıyan her kurum, kulüp benim için çok önemlidir. Bunu çok önemsiyorum. Duisburg`lular çok şeyi başarır. Burada ki tablo da bunun bir göstergesi” dedi.

Mülteciler şans getirdi

Maç sonrası galibiyet sevinci yaşandıNiederrhein Landesliga 2. Grup`ta şampiyonluk ve Oberliga hedefi ile yola çıkan, sezon başından birçok futbolcusunun yaşadıkları sakatlıklar ile boğuşan FSV Duisburg, mültecilerin verdiği inanılmaz desteği arkasına alınca şampiyonluk hedefleyen lider VfL Rhede`ye gol yağdırdı, karşılaşmayı  4-2 kazandı.

Usta ayaklar konuştu

Skor 4-2 olunca rahat bir nefes alındı Sakatlıktan kurtulan Salih Altın, Musa Çalık ve Bora Karadağ gibi yıldız oyuncularını sahaya süren FSV, aradığı golü maçın hemen başında Bora`nın pasında Almir Soğolj ile 4. Dakikada buldu. 15. Dakida Can Uçar ile skoru 2-0`a getiren FSV, rahatladığını hissedince kalesinde 23. Dakikada Rhede Yannick`in 90 yolladığı şutla maçta stres yaşamaya başladı. Bu dakikadan sonra rakibine direnen FSV defansı ve kaleci Langenberg gole izin vermedi.

3 puan FSV`nun

FSV Duisburg İkinci yarı kontrolü tekrar eline alan FSV, 78 ve 79. Dakikalarda iki gol daha bulunca skoru 4-1` e getirdi. Rahatlayan FSV, 90+1`de kalesinde bir gol görünce skor 4-2 oldu. Karşılaşmayı 3 puanla ile kapatan FSV iki basamak yükselerek lider Rhede`nin 5 puan gerisinde 5. Sırada yer buldu. Maçta 3 gol birden Bosnalı Sogolj 10 gole ulaşıp, gol krallığında öne geçti

FSV maçta;  Dominik Langenberg, Can Uçar, Tim  Wiederhold, Musa Çelik, Timo  Welky, Ahmet Talha  Kılınç, (Rafet Yıldırım dk. 89) Ali Başaran, Tanju Açıkgöz, Salih Altın (Adrian Rakowski dk. 82)  Bora Karadağ,(Yalçın Alkurt dk.86) Almir  Sogolj kadrosu ile mücadele etti.

 

Murat Pehlivan/Duisburg

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu