Haberler

Trenle Türkiye yolculuğu

Türkiye Burslusu 40 öğrenci trenle İstanbul`a geldi. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), bu yıl ilk kez hayata geçirdiği proje ile uluslararası öğrencileri uzun soluklu bir tren yolculuğuna çıkarttı.

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından bu yıl ilk kez hayata geçirilen proje ile Türkiye Burslusu 40 öğrenci trenle İstanbul`a geldi. Uluslararası Öğrenci Treni adı verilen proje ile 40 farklı ülkeden 40 Türkiye Burslusu öğrenci 4 gün boyunca İstanbul, Eskişehir, Ankara, Kayseri ve Konya’yı trenle geziyor.

Ankara’ya gelen trende bulunan Uluslararası Öğrenciler YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ile buluştu. Öğrenciler YTB’nin böyle bir projeyi hayata geçirmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Öğrenciler YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ile buluştu. Bazı öğrenciler yolculuk sayesinde Türkiye’yi yakından tanıma fırsatı bulduklarını söyledi Anılarınızın olduğu bir çalışma yapın

Başkan Kudret Bülbül, öğrenciler arasından birkaç kişinin program sonunda tüm katılımcıların anılarının yer aldığı yazılı ve görsel bir çalışma yapılmasının doğru olacağını kaydederek böyle bir ortamda kurulacak olan ilişkilerin son derece önemli olduğunu söyledi.

Sosyal çevrenizi geliştirin

YTB’nin çalışmalarını ve kendi tecrübelerini öğrencilerle paylaşan Başkan Kudret Bülbül, “Biz sizin Türkiye ile ilişkilerinizi kalıcı ve sürdürülebilir hale getirmenizi istiyoruz. Akademik alandaki başarılarınız önemli. Ancak bu tek başına yeterli değil. Sosyal çevrenizi de geliştirmeniz gerekiyor” diyerek öğrencilere Türkiye’nin kurum ve kuruluşlarıyla olan ilişkilerini geliştirmeleri gerektiğini belirtti.  

Program bitiminde öğrencilere kitap hediye edildi Bülbül, program sonunda tüm katılımcıların anılarının yer aldığı yazılı ve görsel bir çalışma yapılabileceğini belirtti Proje ile öğrenciler ilkleri yaşadı

Bazı öğrenciler ilk defa yataklı bir trende yolculuk yaptığını söyleyerek, bu yolculuğun pek çok açıdan ilklerle dolu olduğunu söyledi. Bazı öğrenciler ise yolculuk sayesinde Türkiye’yi yakından tanıma fırsatı bulduklarını, bunun kişisel gelişimleri için çok önemli olduğunu vurguladı. Program bitiminde Başkan Kudret Bülbül öğrencilere kitap hediye etti. Daha sonra öğrenciler Ankara’da mola verdikleri tren yolculuğuna Kayseri’ye gitmek üzere devam etti.

Muhabirce/ Türkiye

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu