Haberler

Mülteciler için: Integration Point

Ibrahim Yetim (SPD) Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma Bakanlığı ve KRV İş Bulma Kurumu bugün ortaklaşa olarak mültecilerin istihdam piyasasına daha çabuk dahil edilebilmeleri için, ilk merkezi açtılar.

“Integration Point” (Uyum Noktaları) adı altında işletilecek olan merkez, Almanya çapında model olarak ilk kez Düsseldorf’ta kuruldu. SPD Eyalet Meclis Grubu Uyum Politikası Sözcüsü İbrahim Yetim konuyla ilgili olarak “Integration Point’larda mültecilere öncelikle istihdam sağlanarak, geçinebilmeleri için gerekli olan tüm destek tek bir elden sunulacak. Buraya gelen insanlarla doğrudan iletişim kurularak ve gerektiği şekilde ilgilenilerek, onların daha çabuk ve başarılı bir şekilde istihdam ve meslek eğitimi piyasasına girebilmeleri için şansları yükseltilecek.

Mülteciler arasında “yetenek” arayışı

Integration Point; İş Bulma Kurumu, Jobcenter, mülteciler için çalışan kurumlar ve belediyenin resmi dairelerinden, örneğin; Sosyal-, Gençlik- ve Yabancılar-Dairesinden oluşuyor.

Merkeze dahil olan bütün kurum ve kuruluşlar, duruma göre yerel olarak koordineli çözümler sunarak insanlara daha kolay destek sağlayacaklar. Yetenek avcıları (Talentscouts), ‘Early Intervention NRW+’ adlı program ile bazı iş bulma kurumlarında, uzmanlık alanı olan profesyonelleri aramaya başladılar bile.

Integration Point’lar bu bağlamda mantıklı bir ek hizmet ve çalışmalarında başarılar dileriz. Bunun dışında KRV’de iki tane daha Integration Point açılması planlanıyor.”

Muhabirce/ Düsseldorf

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu