Haberler

DİTİB: Kurban şoksuz kesilmeli

DİTİB Genel Başkanı Vekili Ramazan Ilıkkan  DİTİB Genel Başkanı Vekili Ramazan Ilıkkan yayımladığı bir basın bildirisiyle, kurbanın İslami usullere göre kesilmesi gerektiğini tavsiye etti. Açıklamayı aynen yayınlıyoruz:

Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile Müslüman toplumunda kurban ibadeti ile ilgili çeşitli tartışmalar yapılmakta, kurbanların hangi usullerle kesileceğine dair çeşitli görüşler ortaya atılmaktadır. Almanya’da ise, bu tartışmaların daha yoğun yapılması, Alman kanunlarına göre şoklama veya narkoz kullanılmadan kurbanların kesilmesine müsaade edilmemesinden kaynaklanmaktadır.

14 asırlık dini geleneğimizde biz Müslümanlar, Allah’ın ve O’nun Rasulü’nün bizlere öğrettiği şekilde ibadetlerimizi gerçekleştirme gayreti içerisinde bulunuyoruz. Bu sebeple DİTİB camiası olarak, kurban ibadetini yerine getirecek olan cemaatimize ve Müslümanlara, şoklama veya narkoz kullanılmadan kurbanlarını kesmelerini tavsiye ediyoruz. Alman makamlarından ve yetkililerden de kurban ibadetini gerçekleştirecek Müslümanlara bu konuda anlayış göstermelerini ve destek vermelerini bekliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Ramazan Ilıkkan- DİTİB Genel Başkanı Vekili

Muhabirce Redaksiyon/ Düsseldorf

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu