Haberler

Almanya`da sahada şehitleri andılar

Siyah t-shirtlerle sahaya çıktılar Almanya`nın Mülheim an der Ruhr kentindeki Türk spor kulübü MFC Vatangücü, Türkiye`deki terörist saldırılarda hayatını kaybeden güvenlik güçleri için özel bir anma günü düzenledi.

Mülheim an der Ruhr kentinde Amatör lig olan Kreisliga C`de mücadele eden MFC Vatangücü, dün karşılaştığı TSV Broich 1885/9 maçı öncesinde şehitleri andı.

Maç öncesinde MFC Vatangücü oyuncuları, önünde Türk bayrağı ve arkasında “Bu milletin evladı öksüz kalır, yetim kalır ama vatansız ve bayraksız kalmaz” yazılı siyah tişörtler giydi. Sahaya ellerinde “Şehitler ölmez, Vatan bölünmez” yazılı bir pankartla çıkan MFC Vatangücü ile TSV Broich 1885/9 oyuncuları, şehitler için saygı duruşunda bulundu.

Şehitler için yapılan özel anma günü nedeniyle maçın oynandığı Ruhr Stadı`nın tribünlerine dev Türk bayrağı asılırken, ellerinde Türk bayrakları ile gelen Türkler de, MFC Vatangücü`ne destek verdi.

İnşallah bu acılar son bulur

 MFC Vatangücü Takım Kaptanı Yasin Göksu,Bugün lidere karşı önemli bir maça çıktık. Türkiye`de yaşanan olaylar ve verilen şehitleri bizleri çok üzdü. Bugünkü maçın önemini unutmadan şehitlerimizi anmak istedik ve şehitler için sahaya çıktık. Ana vatanımızda, bayrak için, vatan için toprağa düşen tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun, aileleri ve Türk halkının başı sağ olsun. İnşallah bu acılar son bulur“ diye konuştu.

Şehitleri anma günü ile ilgili muhabirlere bilgi veren  MFC Vatangücü Kulübü Başkanı Cafer Önen, “Almanya`da yaşıyor olsak da, ülkemizde yaşanan acıları bizlerde burada hissediyoruz. Oyuncularımızdan gelen talep üzerine böyle bir anma programı gerçekleştirdik. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Şehit ailelerinin ve ülkemizin başı sağ olsun“ dedi.

Şehitler ölmez vatan bölünmezMFC Vatangücü Yardımcı Antröneri Bülent Göksu ise, “Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun, yakınlarının başı sağ olsun. Biz safımızı belli etmek için, amatör lig takımı olsak da şehitler için duyarlılık göstermek istedik. Şehrimizde yaşayan Türk vatandaşlarını, çok sayıda spor kulübü yöneticilerini anma programı için davet ettik. Bugün karşılaştığımız TSV Broich 1885/9 kulübü de bize destek verdi, hazırladığımız pankartı iki takımın oyuncuları birlikte taşıdı. Bu anma gününde bize destek veren herkese teşekkür ederiz“ dedi.

MFC Vatangücü lideri devirdi

Anma programın ardından Kreisliga C 1 Grup lideri TSV Broich 1885/9 ile karşılaşan MFC Vatangücü maçı, Yasin Erden ve İsmet Yalçın`ın golleriyle 3-1 kazanmayı başardı. Alman TSV Broich 1885/9 Kulübü`nün tek golünü, 27. dakikada Tobias Mengel kaydetti. MFC Vatangücü, dünkü maçın ardından 13 puanla tabelada 3. sırada yer aldı.

[[{“fid”:”5238″,”view_mode”:”default”,”fields”:{“format”:”default”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”muhabirce”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:””},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”muhabirce”,”height”:42,”width”:207,”style”:”width: 207px; height: 35px; float: left;”,”class”:”media-element file-default”}}]]

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu