Haberler

Başkonsolos Temür Düsseldorf’a veda ediyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Düsseldorf Fahri Konsolosu Çetin Ay, T.C Düsseldorf Başkonsolosu Alattin Temür`ü makamında ziyaret etti.

Resmi olarak 15 Eylül`de Almanya`nın Düsseldorf kentindeki, T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu görevi sona erecek olan Alattin Temür, 1 Ekimde T.C. Budapeşte Büyükelçiliğinde yeni görevine başlayacak.

KKTC Düsseldorf Fahri Konsolosu Çetin Ay, Türkiye`deki terör olaylarını kınadığını belirterek “şehitlerimize Allah`tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.  Alattin Temür`ü başkonoslos olmadan önceleri de tanıdığını ve çalışmalarını takdir ettiğini belirten Ay,  Başkonoslos Temür`e Türkiye`nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin tanıtılmasına katkılarından dolayı teşekkür ederek, hazırlattıkları plaketi takdim etti.

Tavsiyeleriniz yol gösterici

Alattin Temür de, 2000-2003 yılları arasında da Düsseldorf`ta görev yaptığını bu kenti ve çevresini çok sevdiğini belirterek, kentte pek çok anıları dostlukları olduğunu ifade etti.

Temür, başkonsolosluğu süresince, vatandaşla yakın temas içinde olmaya çalıştığını, sorunlara elinden geldiğince çözüm bulmaya çalıştığını belirterek “1970’li yıllarda Almanya’da bir işçi çocuğu olarak bulunmuş olmam ve daha önce burada görev yapmış olmam bu çabalarımda bana kolaylık sağladı. Çalışmalarımda vatandaşlarımızın desteğini hep yanımda hissettim. Bu bana hep güç verdi. Bana ilettiğiniz desteklerin yanı sıra eleştiri ve önerilerinizden yararlanmaya çalıştım. Tavsiyeleriniz, başkonsolosluk çalışmalarımızın sizin arzularınız doğrultusunda geliştirilmesinde ve hizmet kalitemizin yükseltilmesinde yol gösterici olacaktır” dedi.

19 Mayıs Bisiklet Turu önemli

Alattin Temür, Başkonsolosluğu döneminde yeni başkonsolsuk binasına taşınıldığını, artık vatandaşın ve çalışanın daha rahat edeceği fiziki bir ortam olduğunu , ancak bir takim lojistik sorunlardan dolayi bekleme sürelerinin halen fazla değişmediğini ancak bunun da zamanla düzeleceğini belirtti.

Alattin Temür, Her yıl 19 mayısta yapılan bisiklet turunun , Türk Alman toplumlarının büyük ortak bir kültürel etkinliği olarak oldukça önemli olduğunu bu tür projelerin geliştirilmesi gerektiğini de belirtti.

T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu yeni Başkonsolosu Şule Gürel, 1 ekim itibariyle görevine başlayacak.

Hülya Sancak/ Düsseldorf

Grafikartplus Ajans

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu