Haberler

Grammophon`da Haluk Levent konseri

Haluk Levent Haluk Levent haftasonu  Almanya`nın Dortmund kentinde Grammophon Balo Salonu`nda bir konser verdi. Türkiye`den sevilen sanatçıları Almanya`da hayanlarıyla buluşturan Grammophon, bu kez Haluk Levent`i sevenleriyle buluşturdu.

Levent`ten önce sahne alan Almanya`nın sevilen TSM sanatçılarından Deniz Gençay, seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla dinleyenlerini coşturdu.

Deniz Gençay Deniz Gençay`ın programının bitmesinin ardından gece yarısı sahne alan Haluk Levent hayranlarının doldurduğu salonda sabahın ilk saatlerine kadar şarkılar söyledi, hayranlarıyla sohbet etti.

Bir Haluk Levent klasiği olan “Akdeniz Akşamları” isimli şarkısını seslendirirken mikrofonun sesi kesilen sanatçı, yeni mikrofon gelene kadar profesyonel bir şekilde hayranlarını bir koro şefi gibi yöneterek şarkıyı sonuna kadar kesmeden söyledi.

Kutsal aşk

Ara ara hayranlarıyla sohbet eden sanatçı kutlama yapan bir çiftin yanına giderek ne kutladıklarını sordu.İki kızları olduğunu ve 16.evlilik yıldönümlerini kutladıklarını söyleyen çifte sanatçı mutluluklar diledi ve “Artık dizilerde bir kadına ya da bir adama aşık olmak ayıp. illa o kadının ya da adamın çevresine, arkadasına kuzenine de aşık olacaksın. Ondan ayrılıp diğeriyle gezeceksin. O yüzden böyle uzun süre birlikte olan ve mutlu olan aşık çiftleri görünce ben bunlar kutsal aşk diyorum” dedi.

Karışamazsın: Kul Nesimi

Haluk Levent, bir hayranına kitabını imzaladıŞarkı aralarında, şarkı geçişlerine şarkı yazarının hikayesiyle başlayan Levent, Haydar Haydar türküsüne yine Kul Nesimi`den alıntılarla girdi. Levent`in “Adam 700 sene önce demiş ki `Ey efendiler isteyen istediği kıyafeti giyer, istediği kıyafeti giydi diye onu eleştiremezsin demiş. Yani o zamanlarda 700 sene önce ötekileştirmenin karşısına geçmiş. Aramızdakilere bakıyorum, askılılar var, mini etekliler var, başörtülüler var, bundan daha güzel kardeşlik, birliktelik olabilir mi” sözleri salondan büyük alkış aldı. 

Levent hayranlariyla bol bol resim çektirdi imza dağıttı Günümüzde Ortadoğu`da mezhep savasları başladı diyen Haluk Levent, Kul Nesimi`den alıntı yaparak “700 sene Anadolu`da yaşayan bu şair demiş ki, Ey Efendiler isteyen Allah`a ulaşmak için istediği şekilde istediği yerde ibadetini yapar karışamazsın. 700 sene önce söylemiş Anadolu`da yaşayan bu şair” sözleriyle güncel sorunlara hosgörü ve kardeşlik göndermeleri yaptı.

Sahnede hem kendi şarkılarını hem de Nesimi`den -Karacaoğlan`a, Cem Karaca`dan Ahmet Kaya`ya, Orhan Gencebay`dan Erol Evgin`e kadar geniş bir yelpazede şarkılar.deyişler seslendiren Haluk Levent, konser esnasında bol bol imza dağıttı, hayranlarıyla dans etti,  fotoğraf çektirdi.

Muhabirce/ Dortmund

 

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu