Haberler

Savaş mağduru çocuklar yararına koşu

Çocuklar için koştular

Almanyanın Oberhausen şehrinde faaliyet gösteren Internationlaer Friedensdorf (Uluslararası Barışköyü) bu yıl da geneleksel Barış Koşusu düzenledi.

10 kilometrelik koşuya yaklaşık 200 koşucu katıldı. Koşuya Hösbach (Aschaffenburg)`ta sığınma talebinde bulunan 30 koşucu da katıldı.

Claudia Peppmüller - FriedensdorfKoşuyla ilgili olarak Freidensdorf`tan Claudia Peppmüller “Biz bu etkinliği geneleksel olarak her yıl gerçekleştiriyoruz. Burada dünyanın her tarafından savaş mağduru çocukları getirip tedavisini sürdürmekteyiz. Bizim buradaki ve tüm diğer kuruluşlarımız ağırlıkla bağış destekleriyle ayakta durmakta. Bu sebeple böyle etkinliklerle yaptığımız çalışmalara dikkat çekmeyi sağlıyoruz. Burada değişik kültürlerden gelenler bizlere hep beraber barışçıl yaşanabildiğini göstermekte. Bu çocukların barış elçileri olmasını ümit ediyoruz. Ayrıca Ruhr Business Platforma yapmış oldukları katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Friedensdorf-Barışköyü çocukları tedavi ettiriyor

Dünyanın her köşesindeki savaşların en büyük mağdurları çocuklar Etkinliğe sponsorluk desteği veren Ruhr Busines Platformdan Mümtaz Karasu İşadamları derneği olarak Friedensdorf`un yapmış olduğu etkinilğine katılarak sponsorluk desteğimizi sunduk. Buradaki savaş mağduru çocukları tedavi edip kendi ülkelerine geri yolluyorlar. Bu katkılardan dolayı bizde Friedensdorf`a teşekkür ediyoruz. Bizler işadamları derneği olarak bu tür faaliyetlere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Etkinliğe çeşitli siyasi parti temsilcileri de katılırken, Yeşiller partisi anakent belediye başkan adayı olarak gösterilen Apostolos Tsalastras / Yeşiller organizeyi çok başarılı bulduğunu belirterek, “Etkinliği ben çok iyi buluyorum. Burada onca insanlar koşarak savaş mağduru çocuklara yardımda bulunmak istiyor. Ayrıca buradaki Barışköyü, çocukları tedavi ettirerek yaşam koşullarını daha da uzatmayı hedefliyor. Burada tüm emeği geçenlere katkılarından dolayı sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Yasin Kışla 10 kilometre yapılan koşuda birinci olarak hedefe ulaşan Yasin Kışla “Burada çocuklar için koştuk. Herzaman çocuklar için bu tür etkinlikleri düzenlenmesinin taraftarıyım. Bilhassa Türk ailelerinde bu tür organizeleri takip etmelerini tavsiye ederim” sözleriyle duygularını ifade etti.

Medyator Ajans/ Oberhausen

 

 

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu