Haberler

Almanya`da cami saldırılarına kınama

Bielefeld`te Türk Federasyon`a bağlı Mevlana Camisi`ne PKK militanlar saldırı düzenlediSon günlerde Türkiye`deki olaylar, şehit haberleri, tüm ağırlığıyla Avrupa`da yaşayan Türkleri de içine çekiyor. Türkiye`yi kamplaştıran bölen zihniyet Avrupadaki Türk vatandaşlarını da bölmüş durumda.

Türkiye`deki olaylar en yoğun Türk nüfusunun yaşadığı Almanya`yı da etkiliyor. PKK teröristleri Almanya`da özellikle Türk Federasyona bağlı camilere saldırılar düzenliyor.

Bielefeld ve Bonn`da teşkilat camilerine saldırı

Dün akşam saatlerinde Bielefeld`te federasyona bağlı camiye saldırı düzenleyen PKK`lılar, sabah saatlerinde de Bonn`daki teşkilat camisine saldırdı.

Bilefeld Ülkü Ocakları Başkanı Veysel Ünübüyük, saldırının dün akşam saat 18:00 sıralarında gerçekleştiğini, saldırganların cami önündeki arabalara zarar verdiklerini cami duvarlarına sprayle PKK sloganları yazdıklarını belirtti. Olayı anında polise bildirdiklerini belirten Ünübüyük, polisın çok hızlı bir şekilde olay yerine geldiğini ancak saldırganların da kaçtığını ifade etti.

Bielefeld`teki federasyon camisine akşam saatlerinde PKK`lılarca saldırı düzenlendi Bonn`daki federasyon camisine saldırı ise bu sabah saatlerinde gerçekleşti. Bonn Ülkü Ocakları`ndan Reşit Kahveci, sabah saatlerinde camiye gelen saldırgaların burada da camiye saldırıp camları kırdıklarını duvarlara slogan yazıp slogan atarak kaçtıklarını ifade etti.

Camilere yapılan saldırılar Türk toplumu arasında öfke ve üzüntüye neden olurken, PKK`nin eylemlerini Almanya`ya taşıması camilere saldırması da düşündürücü.

Türk Konfederasyon`dan kınama

Bielefeld ve Bonn`daki cami saldırılarının ardından Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin bir açıklama yayınladı.

Polis olayları soruşturuyor

Bonn`daki federasyon camisi duvarıÇetin açıklamasında “Son günlerde Almanya Türk Federasyon’a bağlı bazı derneklerimize ve camilerimize (Bonn, Bielefeld) saldırılar düzenlenmektedir. Yapılan bu alçakça saldırılarda derneklerimizde maddi hasarlar meydana gelmiş, dernek önünde park halinde bulunan araçlar tahrip edilmiş ve duvarlara PKK terör örgütünün propagandasına yönelik yazılar yazılmıştır. Bu kahpece saldırılarla ilgili emniyet güçlerinin soruşturmaları devam etmektedir. Türk Federasyon’a bağlı yapılan saldırıların faillerinin güvenlik güçleri tarafından bir an evvel bulunarak adalete teslim edilmesini ummaktayız. Bu saldırıların açığa çıkması, faillerinin yargı önüne çıkarılıp hesap vermeleri inanıyoruz ki; bundan sonra yapılması muhtemel saldırıların ve teröristlerin önünü kesecektir” dedi.

  Türk Federasyon sağduyuya davet ediyor

Basında federasyon ve ülkücüler hakkında çıkan önyargılı haberlerin de kendilerini üzdüğünü ifade eden Cemal Çetin “Bugüne kadar Avrupa’nın birçok yerinde işyerleri ve kuruluşlara yönelik saldırılar karşısında soğukkanlılığını yitirmeyen Türk toplumu ve Türk Federasyon mensupları bundan böyle de tahriklere kapılmadan olayları takip edecektir. Türk Federasyon ve bağlı derneklerimiz sağduyulu ve soğukkanlı bir şekilde çalışmalarına devam edecek, teröre ve toplumsal huzuru tehdit eden her türlü saldırılara karşı mücadelesini demokratik ölçülerle sürdürecektir” dedi.

Hülya Sancak/ Bonn-Bielefeld

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu