Haberler

Her çocuğun aileye ihtiyacı var

Kampanya afişi Gelsenkirchen Belediyesi Eğitim ve Yetiştirme Birimi tarafından “Her çocuk Anne ve Baba`ya muhtaçtır” adlı kampanya başlatıldı.

Bu çerçevede çeşitli etkinlikler düzenlenerek koruyucu aile olma konusunda yabancı aileler teşvik edilecek. İlk proje tanıtım etkinliği hafta başında Horst Sarayı`nda yapıldı. Proje kapsamında Almanca, Türkçe, Rusça, Polonca ve Arapça broşürler hazırlandı. Ayrıca biri kısa film olarak iki film hazırlandı ve bu filmler sinemalarda reklam olarak gösterilecek.

Çocuklar kendi kültürlerinde yetişmeli

Toplantıya Gelsenkirchen Şehir Direktörü Manfred Beck, Yönetici Wolfgang Schreck, Eğitimle biriminden Bora Ergin, T.C. Münster Başkonsolosu Pınar Gülün Kayseri, Prof. Dr. Hasan Alacacıoğlu, Belediye başkanı Martina Rudowitz, İl genel Meclisi üyesi Nezahat Kılınç, Uyum Meclisi Başkanı Melek Topaloğlu`nun yanı sıra konu ile ilgili görevliler ve koruyucu aile olmaya niyetli olan 200 üzerinde dinleyici katıldı.

Kampanya afişleri Toplantının açılış konuşmasını yapan Şehir Direktörü Manfred Beck Gelsenkirchen`de koruyucu aile sayısını yükseltmek ve de ailelerinden alınmak zorunda kalınan çocukların kendi kültüründe ve dininde yetişmelerine imkan sağlamak için bu kampanyayı başlattıklarını söyledi.

T.C.Münster Başkonsolosu Pınar Gülün Kayseri ise, Gelsenkirchen belediyesinin göstermiş olduğu hassasiyette teşekkür etti. Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak bu konuyu önemsediklerini Türk ailelerden alınan çocukların kendi kültürlerine yakın ailelerde kültürünü yaşayarak yetişmelerinin önemine değindi.

Konuyla ilgili olarak, İstanbul Üniversite`si Profesörlerinden Prof. Dr. Hasan Alacacıoğlu bir  sunum yaptı. Yaptığı araştırmalarda ortaya çıkan sonuçlarda kültürden gelen yanlış anlamaların bazı memurlarda kültürü iyi tanımamaktan kaynaklanan ön yargıların mevcut olduğunu anlatan Alacacıoğlu, bunun önlenmesi gerektiğini ifade etti.

Çocuklar ailelerinden neden alınıyor?

Çocukların sevgi dolu sıcak bir yuvaya sahip olması gerekirken her çocuk şanslı olmayabiliyor. İnsanların hayatında zor yaşam şartları, sosyal ve ekonomik krizler, işsizlik, boşanma gibi birçok sorunlar olabiliyor. Kimi zaman ebeveynler bu tür sorunların altından kalkamayacak duruma gelebiliyor ve çocuklar bu durumdan zarar görmeye başlıyor.

Çocuk ve Gençlik Hizmetleri Yasası ( Kinder-und Jugendhilfegesetz), bahsi geçen ailelerin bu zor dönemi aşabilmesi için birçok destek ve yardım imkanını öngörüyor. Fakat öngörülen bu yardımlar bu çocuğun huzurlu bir ortamda yetişmesini sağlamada yetersiz kaldığı an, en son çare olarak söz konusu çocukların ailelerinden ayrılmaları gündeme geliyor.

İşte bu durumlarda çocukların yine aile ortamında bu süreci geçirebilmeleri için koruyucu aileler devreye giriyor.

Kimler koruyucu aile olabilir?

Çocuklu veya çocuksuz, evli veya bekar ya da aynı cinsiyete mensup olan çiftlerin yanı sıra, yalnız yaşayan kişiler de koruyucu aile olabilir. Korunmaya muhtaç çocukların kültürel gerçeklerini değerlendirebilme adına, değişik uluslardan gönüllü koruyucu ailelerolması, yabancı kökenli çocukların kendi kökeninden gelen ailelere verilebilmesini kolaylaştıracaktır.

Koruyucu aile olan ailelerin konuya ilişin sorularının cavaplanmasından sonra sanatçı Bekir Berkay Kılıç`ın meodileriyle program sona erdi.

EKIP IntegraM GmbH Gelsenkirchen Belediyesi`nin koruyucu aile kazanma konusundaki “Gülmek her çocuğun hakkı” adlı projeyi tasarladı ve sundu. Genel Müdür Yıldıray Cengiz konuşmasında projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Koruyucu aile ile ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz

https://www.gelsenkirchen.de/de/Familie/Eltern/Pflegekinder/

Koruyucu Aileler için bilgi, başvuru şartları (Almanca Türkçe)

https://www.gelsenkirchen.de/de/familie/eltern/pflegekinder/_doc/Pflegeeltern_Broschuere_DIN_A4_Tuerkisch.pdf

Flyer

https://www.gelsenkirchen.de/de/familie/eltern/pflegekinder/_doc/Pflegeeltern_Broschuere_DIN_Lang_Tuerkisch.pdf

Aydın Kılınç/Gelsenkirchen

 

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu