Haberler

Castrop Rauxel`da kültürler buluştu

Çeşitli kültürlerden Castrop Rauxel şehrinde yaşayan insanlar Castrop Rauxel Belediyesi`nin düzenlediği Kültürlerin Buluşması Festivali`nde buluştu. Festivale ilgi yoğundu başka şehirlerden de gelenler vardı.

Castrop Rauxel Uyum Sorumlusu ve Festival Komitesi Başkanı Ayla Dalkılıç açılış konuşmasında festivalde katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Castrop Rauxel mültecilere kucak açıyor

(Sol.) Ayla Dalkılıç(CR Uyum Sorumlusu),Johannes Beisenherz - CR Belediye Başkanı, Mustafa Semerci (Devrek Belediye Başkanı), Nezahat Kılınç (Gelsenkirchen İl Genel Meclis Üyesi) Belediye Başkanı Johannes Beisenherz de misafirleri selamladıktan sonra, mültecile rkonusuna değinerek, muhtaç insanlara Castrop Rauxel Belediyesi`nin de kucak açtığını ifade etti ve birlikte yaşamanın önemini vurguladı. Beisenherz, Zonguldak/Devrek`ten Festival için gelen Devrek İlçesi Belediye Başkanı`na da katılımından dolayı teşekkür etti.

Mülteciler konusuna tüm dünya duyarlı olmalı

Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci de tüm konuklara ve kendisini davet eden Castrop Belediye Başkanı`na ve Avrupa Devrekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneğine teşekkür etti. Gündemdeki mülteciler konusunda da Avrupa`da gösterilen gayretlerin olumlu olduğunu ifade eden Semerci, Türkiye`nin uzun süredir 4 milyona yakin mülteciyi hiç bir yerden yardım almadan barındırdığını belirtti. Mustafa Semerci, sadece Türkiye`nin, Avrupa`nın değil tüm dünyanın bu olaylar karşısında duyarlı olması gerektiğini söyledi.

MKA Korosu Festivalin açılışını Koro şefliğini Fatih Tulumcu`nun yaptığı MKA- Mustafa Kemal Atatürk Gitar korosu gerçekleştirdi. MKA Korosu birbirinden güzel güncel parçalarla konukların beğenisini topladı.

Devrek tanıtıldı

Organizasyona büyük katkı sağlayan Avrupa Devrekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği de yöresel yemeklerden oluşan (Beyaz Baklava, Devrek Simidi, Taze Mısır, Gözleme) stant ile misafirlere özel bir damak tadı sunmuş oldu.

Devrek Bastonları Ayrıca Devreğin Ünlü Baston Ustası Tansel Işık`ın eserlerinden oluşan Devrek Bastonları, deri işleme Ustası Mustafa Tabakçı`nın deri işlemeleri, takı ve el işlemelerinin harika ürünleri olan Hanife Kılınç`ın standları da misafirlerin büyük beğenisini kazandı.

Avrupa Devrekliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Bülent Kapucubaş kendilerini kırmayarak etkinliğe katılan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci`ye teşekkür etti. Yeni bir Dernek olmalarına rağmen birçok organizasyon gerçekleştirdiklerini, belediye ile birlikte yaptıkları etkinliktede Devrek`in kültür ve sanatını tanıtmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Derneğin hedeflerinin Avrupa`da yaşayan hemşerilerinin kaynaşmasını, kültür ve sanat adına uğraş veren yetenekli sanatçıların öne çıkmasını sağlamak ve gençlerin eğitimine destek vermek olduğunu söyleyen Kapucubaş, bugüne kadar derneğin kurulmasında ve yaptığı etkinliklerde katkısı olanlara teşekkür etti.

Aydın Kılınç / Gelsenkirchen

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu