Haberler

Karasu Sahil Parkı açıldı

Sakarya Belediyesi Sahil ParkiKarasu sahilleri düzenleniyorSakarya Büyükşehir Belediyesinin sahil düzenleme ve yenileme çalışmaları çerçevesinde düzenlediği Sakarya Belediyesi Karasu Sahil Parkı`nın bir kısmı 1 ağustosta belediye başkanlarının katılımı ve havai fişek gösterimiyle açıldı.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılışta çeşitli etkinlikler özellikle canlı sunumla oynanan plaj futbolu vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi`nin sahil düzenleme çalışmaları devam ediyor.

Çalışmalar henüz bitmedi

Yaklaşık 25 bin metrekarelik alan üzerinde planlanan Karasu Sahil Parkı çevre düzenlenmesi projesinde amfi tiyatro, plaj futbol ve voleybol sahaları, banklar, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve daha pek çok çeşitli sosyal aktivite olanakları bulunuyor.

Karadeniz sahillerinde mavi bayrak dalgalanması için çalışılan projede çalışmalar henüz tamamlanmadı.

Parkta çocuklar için pek cok aktıvite olanağı mevcutBence

Karasu`ya hiç gitmemiştim, Bu yıl ilk kez gittim. Karadeniz`in doğası güzel bir kasabası. İnsanlar her zamanki gibi. Çeşme ile ilgili yazacağım o zaman insanların, çevrenin/doğal hazinenin nasıl kiymetini bilmediğini, esnafın, beldelerini ziyarete gelenleri nasıl “domuzdan ne kıl koparırsak kârdır” mantığıyla sömürdüğünü yazacağım. 

Vatandaşlar parka yoğun ilgi gösterdi

Karasu halkı yıllarca ilkel koşullarda sahili kullanmış, sahil kenarında hijyenle alakasız tuvaleti dahi olmayan mekanlara ruhsat verilmiş. Sıradan bir sahil kasabasında fahiş fiyatlarla turist/tatilci kazıklanmış. Bir plaj tuvaletine girdim, çay içmek için oturduğum cafede tuvalet yoktu) dağ köylerindeki çukur tuvaletlerden hallice bir kulübe… 1YTL … Türkiye`de yaşayan kitlenin önemli bir bölümünün deniz kültüründen yoksun olduğuna kısaca bir vurgu yaptıktan sonra, Sakarya Sahil Parkı Karasu Belediyesi`ne hayırlı olsun diyorum. Dilerim Karasu`da yaşayanlar, çekirdek çitleyerek, yedikleri içtikleri şeylerden kalan artıkları/çöpleri sahile ve parka bırakarak çevreyi kirletmezler, kendilerine sunulan hizmete layık vatandaşlar olurlar….

Hülya Sancak/ Karasu

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu