Haberler

Almanya`dan Devrek itfaiyesine takviye

Avrupa Devrekliler araçlarlaAvrupa Devrekliler Kültür ve Dayanışma Derneği ile Devrek Belediyesi`nin çalışmaları sonucu Devrek itfaiyesine 1 adet tam donanımlı itfaiye ve 1 adet kaza kırım aracı satın alındı.

Devrek ve çevresi için ihtiyaç olan araçlar, bayram ertesi Devrek Belediyesi`ne teslim edilecek.

Avrupa Devrekliler Derneği`ne teşekkür

Araçları teslim almak üzere Almanya`ya gelen Devrek Belediyesi çalışanlarından Turgay Çıtlık, bölgede önemli bir ihtiyacın giderildiğini ifade ederek, Devrek Belediyesi`nin insan canına verdiği öneme değindi: Çıtlık “Devrek Belediyesi ve hayırsever işadamlarımızın ve Avrupa Devrekliler Derneği`nin katkılarıyla satın alınan bu araçlar bayramdan sonra Devrek Belediyesi`ne teslim edilecek” dedi.

Devrek İtfaiye çalışanlarından Vedat Çıtlık ise, “Avrupa Devrekliler Derneği ve belediyemizin katkılarıyla itfaiyemize kazandırılan araçları kara yoluyla Devrek Belediyesi`ne teslim etmek için geldik. Buradan iki tam donanımlı araç satın alındı. 1 adet tam donanımlı itfaiye ve 1 adet kaza kırım aracı. 32 metre uzunluğundaki merdiveni ile bölgemizdeki bir olayda yaklaşık 11 katlık bir binaya müdahale edebilecek kapasitede. Bölgemizde tür araçlara ihtiyaç vardı. Bu araçları belediyemize kazandıranlara teşekkür ederiz“.

Devrekliler`den desteğe devam

Almanya`nın Castrop- Rauxel şehrinde faaliyet gösteren  Avrupa Devrekliler Kültür ve Dayanışma Derneği  Yönetim Kurulu Üyesi Feridun Demir`de katkılarından dolayı herkese teşekkür ederek, dernek olarak bu tür desteklerin devam edeceğini söyledi. Demir, dernek olarak ilçemize bu araçları kazandırdığımızdan dolayı çok mutluyuz“ şeklinde konuştu.

Devrek İtfaiyesi`ne kazandırılan itfaiye aracı 32 metre uzunluğunda yangın merdivenine ve olası bir intihar girişiminde kullanılacak kurtarma balonuna sahip. Arama kurtarma aracı ise tüm trafik kazalarında kullanılmak üzere kesicilere ve diğer ekipmanlara sahip.

Mustafa Tığlı/ Gelsenkirchen

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu