HaberlerToplum

Krefeld’teki molotoflu saldırgan yakalandı

KREFELD- Dün akşam Krefeld’te bir kişi, kentte farklı noktlarda ve en son olarak multiplex sinemaya molotof kokteyl atarak yangın çıkardı. Saldırgan polis tarafından vurularak ele geçirildi.

Krefeld’te dün akşam (10 Ekim) meydana gelen molotoflu saldırı hakkında Essen polis merkezinden yapılan açıklamada ilk bulgulara göre olayın terörle bağlantılı bir arka planı olmadığı belirtildi.

Krefeld ana tren garı yanındaki Cinemaxx sinema salonuna attığı molotof sonrasında saldırganın polis tarafında vurularak yaralı olarak ele geçirildiği ve hastanede tedavi altına alındığı bildirildi.

SALDIRGANIN UYRUĞU İLE İLGİLİ BİLGİ VERİLMEDİ

Essen polisi, şüphelinin dün akşam geç saatlerde Krefeld şehir merkezinde, biri Krefeld İş Bulma Kurumu şubesi, diğeri yakınlarda bir binanın çatısı ve son olarak ele geçirildiği yer olan ana tren garındaki sinema olmak üzere üç farklı noktaya molotof atarak yangın çıkardğını bildirirken, şüphelinin niyeti ve uyruğu ile ilgili bilgi vermedi. Molotof saldırılarında şüpheli dışında yaralı yok.

Saldırılar esnasında Krefeld’te gar civarında geniş güvenlik önlemleri alınırken, saldırgan yakalandıktan sonra polis twitter hesabından halkın güvenliğini tehdit edecek bir durumun olmadığını belirterek, spekülasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu. Muhabirce/Foto: KI/ KREFELD

Grafikartplus Ajans
Başa dön tuşu