Haberler

Köln’de polisle Polonyalı taraftarlar arasında çıkan arbedede 9 polis yaralandı

DÜSSELDORF- Bir futbol taraftarına yapılan saldırının ardından Köln’de polislere de saldırıldı. Dokuz polis memurunun yaralandığı saldırıda iki polis memuru, görev yapamaz hale geldi. Yaralanan bir taraftar ameliyata alındı.

POLİS TANIK ARIYOR

Dün akşam (10 Ekim) Köln’de Lukas Podolski’nin veda maçı öncesinde çıkan arbedede Polonyalı taraftalar polisle çatışmaya girdi.
Wallrafplatz’da uğradığı saldırıda ağır yaralanan 32 yaşındaki Polonyalı futbol taraftarı acil ameliyata alınırken bu saldırıdan yaklaşık bir saat sonra Dom Katedrali’nin önünde bir kargaşa çıktı.

Olay yerine gelen ve Dom’dan Rhein-Energie Stadyumu’na yapılacak yürüyüş için görevlendirilmiş olan çevik kuvvet polisi, çatışmayı yatıştırmak isterken oldukça kalabalık (birkaç yüz) bir futbol taraftarından oluşan grup, polislere ve çevrede olayı kaydeden turistlere taş ve şişelerle saldırdı. Dokuz polis memuru yaralandı. Polis memurlarından ikisi ağır yaralanarak görevlerini sürdüremez hale geldi. Polis, cop ve biber gazı kullanarak saldırıları durdurabildi.
Köln’de Polonyalı taraftarlarla çıkan arbedede kalabalığın arasına karışan ve izini kaybettiren saldırganları bulmak için polis tanık arıyor. Video kayıtlarını inceleyen polis geniş çaplı soruşturma başattı, olayı gören elinde kayıt olanalrın polise yardımcı olması istendi. Muhabirce/Foto KI- DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans
Başa dön tuşu