HaberlerPolitika

Mustafa Kaya: “Askerlik bedeli 1000 euroya indirilsin”

DÜSSELDORF- Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Kaya, Almanya’da Türk vatandaşlarına tanınan çifte vatandaşlık hakkı sonrasında özendirici olması amacıyla askerlik bedelinin 1000 euroya düşürülmesi için teklif sunduklarını bildirdi.
Mustafa Kaya, „Bir sefere mahsus olmak üzere, özellikle gençlerimizin Türk vatandaşlığına başvurularını teşvik etmek, Türkiye ile kültürel ve hukuki bağlarını güçlendirmek için askerlik bedelinin düşürülmesini talep ettik“ dedi.

7179 Sayılı Askeralma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve gerekçesinde şu görüşlere yer verildi:

Mustafa Kaya: Askerlik bedeli 1000 euroya indirilsin
Mustafa Kaya: Askerlik bedeli 1000 euroya indirilsin

«Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları arasında çifte vatandaşlık başvurularında büyük düşüş göstermektedir. Özellikle gençler, Türk vatandaşlığına başvuru yaparken yüksek askerlik bedeli nedeniyle bu sürece katılmaktan kaçınmaktadırlar. Bu gençlerin önemli bir kısmı zaten Alman vatandaşlığına geçmiş ya da Alman vatandaşlığına geçme sürecinde olduklarından, bedelli askerlikten muaf sayılmaktadırlar. Bu durum, gençlerimizin Türkiye ile olan bağlarını zayıflatmakta ve vatandaşlık sürecinden uzaklaştırmaktadır.

Askerlik bedelinin 1000 Euro’ya düşürülmesi gerektiği çeşitli platformlarda dile getirilmiş ve bu konuda geniş bir kamuoyu desteği oluşmuştur. Askerlik bedelinin düşürülmesi, çifte vatandaşlık başvurularını teşvik edecek ve genç nesillerin Türkiye ile bağlarını korumalarına katkıda bulunacaktır. Bu adım, gençlerimizi kazanmak ve onları Türkiye ile olan kültürel ve hukuki bağlarını devam ettirmeleri açısından kritik bir hamle olacaktır. Ayrıca bu müracaatla ekonomiye de ciddi bir gelir kaynağı oluşacaktır.» Muhabirce/Saadet Avrupa Basın/ Foto: AA/ DÜSSELDORF

Grafikartplus Ajans

Diğer haberler

Başa dön tuşu