Haberler

DTIK Almanya Köln’de Atatürk’ü anma toplantısı düzenledi

KÖLN- Dünya Türk İş Konseyi DTIK ve eski adı ile DEIK ( Dış Ekonomik Ilişkiler Kurulu ) Almanya Başkanı Kemal Şahin’in girişimiyle Köln’de MK Palast etkinlik salonunda 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinliği düzenlendi.
Atatürk’ü Anma etkinlliğine T.C. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya başta olmak üzere, 100’ü aşkın davetli katıldı. Bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak başlatılan etkinlikte, DTIK Başkanı Kemal Şahin ve Başkonsolos Kaya açılış konuşmaları yaptı.
AMAÇ NETWORK’Ü GELİŞTİRMEK

DTIK Almanya Köln'de Atatürk’ü anma toplantısı düzenledi
DTIK Almanya Köln’de Atatürk’ü anma toplantısı düzenledi
DTIK Almanya Köln'de Atatürk’ü anma toplantısı düzenledi
DTIK Almanya Köln’de Atatürk’ü anma toplantısı düzenledi

Ağırlıklı olarak iş dünyasından davetlilerin, akademisyen ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarından temsilcilerin katıldığı toplantıda DTIK Almanya Başkanı ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin bir konuşma yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgedeki rolüne önemine vurgu yapan Şahin, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve şükranla andıklarını ifade etti. Şahin, Dünya Türk İş Konseyi DTIK olarak amaçlarının iki ülke arasındaki ticari faaliyetlere geliştirmek ve ilişki ağını büyütmek olduğunu belirtti.
BÖLGE TEMSİLCİLİKLERİ OLUŞTURULACAK

DTIK Almanya Başkanı Kemal Şahin Almanya çapında Her bölgede bir temsilcilik kurularak devamlılığı olan programlar yapmayı hedeflediklerini belirtti.
Ticari konuların yanında eğitim ve sosyal konulara da eğileceklerini belirten Kemal Şahin, Almanya’da çok büyük bir Türk topluluğu varlığının bilincinde olarak hareket edeceklerini, Türkiye Almanya arasında bir ilişki köprüsü kurmayı hedeflediklerini bildirdi. Muhabirce/L.Taşkıran- KÖLN

Grafikartplus Ajans
Başa dön tuşu